keskiviikkona, joulukuuta 31, 2008

Muutosten vuosi

Kulunut vuosi muutti monta asiaa minun elämässäni. Kaikilla elämän osa-alueilla (perhe, työ ja harrastukset) tapahtui uusiutumista. Tällä kertaa kävi niin onnellisesti että muutokset ovat olleet enimmäkseen vain plussaa, joten näistä on hyvä ponnistaa uuteen vuoteen.

Vuoden viimeisenä valmistuneena neuleena on Lady Feb, joka lähti joululomalta siskoni mukaan ennenaikaisena syntymäpäivälahjana. Englannin postiin kun ei voi luottaa, joten ei viitsi tuollaista alkaa lähettämään.



Ohje/Pattern: Lady February Sweater by Pamela Wynne
Lanka/Yarn: teetee Kamena, kolminkertaisena (kaksi säiettä itse lupiinilla värjättyjä, yksi Kamenan oma sävy)
Puikot/Needles: 5 mm (vartalo/body), 4,5 mm (hihat/sleeves)


Aloitin tämän neuleen jo elokuussa ja neuloin sitä aina silloin tällöin. Hiha-aukot näyttivät kovin isoilta, joten paita jäi odottamaan sovitusta. Lopulta joululomalla päästiin asiaan ja hihat valmistuivat parissa päivässä. Hihoihin tuli yhdeksän kuviota ja 16 mallikertaa (kuten vartaloon). Vartalon ylimääräiset silmukat (jotka ohjeen mukaan piti luoda) ompelin kainaloon piiloon.

Vuoden aikana tuli neulottua ja tehtyä monen moista. Minä, joka en yleensä kovin isoja töitä neulo, enkä varsinkaan paitoja, neuloin neljä paitaa tämän vuoden aikana. Näistä paras on ehdottomasti Hand-To-Hand paita tyttärelleni.


Näiden lisäksi laskin neuloneeni yhden vauvan takin, viisi huivia, kymmenen paria sukkia, kaksitoista paria lapasia ja kaksikymmentäyksi pipoa. Parhaimmistoa ovat seuraavat








Uusia asioitakin tuli tänä vuonna opittua värttinällä kehräämisen ja langan värjäyksen saralla. Ompelukonekin surisi ja helmipihdit pyöräyttelivät metallilankaa.

Onnellista uutta vuotta 2009!

2 kommenttia:

  1. Rakastan kyllä tuota neulepaitaa, jonka teit tyttärellesi. Aivan ihana! Oikein hyvää uutta vuotta! :)

    VastaaPoista
  2. Ihana on tämä uusi neule, hyvä ettei se päätynyt postin hukattavaksi! Tyttärellesi tekemä paita on upea, kateeksi käy.:D

    VastaaPoista